Юніформ агрі - це
Система обліку та управління молочно-товарною фермою

Ортопедичний відділ КЦ АВМ та «Юніформ-Агрі» — разом ефективніше

Здоров'я кінцівок ― важлива умова стабільної та високої продуктивності корів. Асоціація виробників молока створила спеціальний відділ для боротьби із захворюваннями ратиць. Фахівці ортопедичного відділу КЦ АВМ проводять розчистку, лікування та протезування ратиць корів на господарствах , а також розробляють програми профілактики кульгавості. Для кращого аналізу роботи відділу, а також аналізу стану здоров'я кінцівок на господарствах, що входять до складу асоціації, у автоматизованій програмі «Юніформ-Агрі» створено модуль «АНАЛІЗ РАТИЦЬ». Наразі блоки аналізу тестують спеціалісти-ортопеди.

Модуль покликаний контролювати цей аспект здоров'я тварин. Тепер за допомогою програми можна проаналізувати статистику та повторення будь-яких хвороб, що стосуються кінцівок (рис. 1).

Наразі планується проводити оцінку ходи корів за допомогою «Юніформ-Агрі» (рис. 2). Як результат, можна простежити зміну балу кульгавості корів.

У разі вибракування корів ми можемо проаналізувати причини вибуття тварин із стада і відсоток через проблеми із кінцівками. Це ми можемо зробити по місяцях (рис. 3) та по днях лактації (рис. 4).

Вчасний аналіз стану здоров'я кінцівок на фермі дозволяє ортопедичному відділу КЦ АВМ надавати швидку, ефективну та якісну допомогу господарствам.

Сергій Скоромець